Zo krijg je als roker weer witte tanden

Als je rookt, zorgen nicotine en andere stoffen in de tabak ervoor dat je gele tanden krijgt. Deze tandaanslag gaat niet zomaar weg tijdens het poetsen van je tanden. Soms heb je daar wat extra hulp bij nodig. Het beste is natuurlijk om te stoppen met roken. Want naast het krijgen van gele tanden is roken ook nog eens erg slecht voor je gezondheid. Niet van plan om te stoppen met roken? Hoe krijg je dan wittere tanden?

Wittere tanden hebben als roker

Het is niet makkelijk om je tanden wit te houden als je rookt. Middeltjes als ‘smokers’ zijn niet meer bij de drogisterij te krijgen, waardoor het nog lastiger wordt om je tanden witter te krijgen. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een bezoek aan de tandarts te brengen en daar je gebit te laten bleken, of dure middeltjes inzetten die beweren dat je er wittere tanden van krijgt. Maar er zijn goedkopere middeltjes die echt voor wittere tanden zorgen, en de meeste van deze producten heb je gewoon al in huis!

Wittere tanden met citroensap

witte tanden met citroensapCitroensap is een goed product om je tanden te bleken. Dit kan je simpelweg doen door je tanden eerst met tandpasta te poetsen, en daarna nog een keer je gebit te poetsen met pure citroensap. Het zuur dat in citroensap zit, doet dienst als een natuurlijk bleekmiddel, waardoor je tanden witter worden en je gebit er ook frisser uit gaat zien. Als je niet met citroensap wilt tandenpoetsen, kan je ook een stukje citroen een paar minuten lang over je tanden wrijven. Bij overmatig gebruik van citroensap om je tanden te bleken, worden je tanden aangetast door het zuur. Voer deze methode dan ook hooguit eenmaal in de twee weken uit.

Wittere tanden met zout

Je tanden met zout poetsen zorgt ervoor dat tandsteen en tandplak van je tanden worden gepoetst, en ook heeft het een reinigende werking voor je gebit. Daarnaast worden kleine effenheden ook weggeschuurd door het zout. Als je je tanden gaat poetsen met zout, gebruik dan een heel klein beetje, zodat je tandglazuur niet wordt aangetast. Eventueel kan je wat zout op je tandenpasta strooien, om op deze manier tandplak en tandsteen te lijf te gaan. Doordat het tandsteen en tandplak van je tanden geschuurd worden, hou je hier een witter gebit aan over.

Aardbeien zorgen voor een witter gebit

Je zou het niet zeggen, maar ook aardbeien hebben een blekende werking op je gebit! Je tanden gaan door het eten van aardbeien meer stralen. De beste methode om je tanden witter te krijgen met aardbei, is om een halve aardbei voor een paar minuten over je tanden te wrijven. Je kan eventueel ook een of meer aardbeien pureren, en met deze aardbeienpuree je tanden poetsen (in plaats van met tandpasta). Succes is gegarandeerd.

Tandsteen verwijderen voor wittere tanden

Als je rookt heb je een grotere kans op het ontwikkelen van tandsteen. Dit geldt ook voor het drinken van bijvoorbeeld thee, koffie en cola. Tandsteen is versteende tandplak. Tandplak die niet goed is weggepoetst, of op plaatsen zit waar poetsen haast onmogelijk is. Tandsteen is vaak geel of bruin van kleur, en toont lelijk op je gebit. Het beste kan je tandsteen twee keer per jaar bij de mondhygiënist weg te laten halen. Je kan ook met behulp van bovenstaande middeltjes het tandsteen verwijderen.

Reageer op dit artikel