Mensen die vreemdgaan vrijen minder vaak veilig

Een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine suggereert dat vreemdgangers minder vaak veilig vrijen dan singles met wisselende seksuele contacten en mensen met een open relatie.

Slechts 48% van de vreemdgangers gebruikt een condoom

Slechts 48 procent van de vreemdgangers gaf aan een condoom te grbuiken wanneer zij sex hadden met iemand anders dan de eigen partner. Onder de mensen met een open relatie was dit 68 procent.

Dr. Terri Conley en haar collega’s ontdekten dat er meerdere onderzoeken zijn naar de psychologische effecten van vreemdgaan, maar dat er weinig onderzoek is gedaan naar de gevolgen op het gebied van de seksuele gezondheid voor zowel degene die vreemdgaat als zijn of haar partner.

Weinig zorgen om gezondheidsrisico’s?

De resultaten van de studie laten zien dat niet alleen de vreemgangers vaker onveilige seks hebben tijdens hun affaires, maar dat ze zich ook minder vaak laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen. Daarnaast bespreken ze hun zorgen met betrekking tot hun seksuele gezondheid minder vaak met hun nieuwe partner.

My Health News Daily meldt verder dat de mensen die een open relaties hebben vaker bereid zijn om over hun seksuele geschiedenis te praten voordat ze geslachtsgemeenschap hebben. Ongeveer 63 procent van de respondenten in relaties gaf aan dat ze hun seksuele geschiedenis eerst onthullen, terwijl slechts 34 procent van de vreemdganger zei hetzelfde te doen.

Voor het onderzoek werden ruim 2000 mensen ondervraagd. Waarvan circa 400 singles, 700 mensen met een open relatie en 900 mensen met een vaste, monogame relatie.

Reageer op dit artikel