Iedereen kan stoppen met roken

Roken van tabak is schadelijk voor je gezondheid. Dat is tegenwoordig bij iedereen wel duidelijk. Toch blijkt het voor rokers zeer lastig te zijn om te stoppen met roken. Misschien heb jij al meerdere stoppogingen gedaan maar rook je nog steeds. Maar wees gerust, want stoppen met roken kan iedereen! In dit artikel geven we je enkele tips en adviezen waarmee jouw volgende stoppoging gegarandeerd slaagt!

Waarom rook jij eigenlijk?

Bedenk eens waarom je eigenlijk rookt. Omdat je het lekker vindt of gewoon omdat je verslaafd bent? Maak voor jezelf inzichtelijk wat de nadelen zijn van roken en de voordelen. Waarschijnlijk weet je weinig voordelen te vinden maar wel veel nadelen. Dit is het begin van een groeiend besef dat je zo snel mogelijk moet stoppen met roken. Waar een wil is, is een weg…

Hulpmiddelen bij stoppen met roken

Aangezien je misschien al vaker hebt geprobeerd om te stoppen en dit niet is gelukt, is het verstandig om een hulpmiddel te nemen wat het stoppen met roken gemakkelijker maakt. Dit kunnen nicotinepleisters zijn, nicotinekauwgom of een elektronische sigaret waarmee je de dosis nicotine langzaamaan kunt afbouwen.

Heb je echt veel moeite met stoppen met roken, dan zou je ook een middel als Champix kunnen proberen. Dit middel zorgt ervoor dat je minder naar nicotine verlangt en onderdrukt bovendien de ontwenningsverschijnselen. Lees meer over Champix.

Zoek de verleiding niet op

De meeste ex-rokers beginnen weer met roken omdat ze in de verleiding komen om te roken. Ben je gestopt? Vermijd dan zeker in de eerste periode plekken waar gerookt wordt. Gooi ook alle spullen uit huis die je herinneren aan het roken zoals asbakken, aanstekers en natuurlijk sigaretten.

Toch een sigaret opgestoken?

Heb je tijdens je stoppoging toch weer een sigaret gerookt? Schaam je dan niet en voel je niet bezwaard. Het overkomt bijna elke roker. Geef je fout toe en zet je stoppoging door. Eén keer zondigen hoeft niet direct het einde van je stoppoging te betekenen. Je zult merken dat je er sterker uitkomt!

Reageer op dit artikel