7 tips voor ouders die geen tijd meer hebben voor seks

Iedere ouder zal het beamen: met de komst van kinderen levert je seksleven aan spontaniteit in. De tijd dat je elkaar kon bespringen wanneer je daar zin in had is voorbij voor zolang als je kinderen thuis zijn. Je wilt immers niet betrapt worden moeten uitleggen wat papa en mama aan het doen waren.

Geen tijd meer voor seks

Daarnaast is je leven met de komst van kinderen ook een stuk drukker geworden. Veel ouders kunnen alleen nog aan slapen denken als ze aan het einde van de dag in bed belanden. De zin om nog andere activiteiten te ondernemen onder de lakens is dan ook vaak ver te zoeken.

Toch is het belangrijk om je seksleven niet op een al te laag pitje te zetten. Buiten het feit dat seks gewoon fijn en lekker is, als uitlaatklep en ontspanning kan dienen, is het ook belangrijk voor je relatie. Als je niet uitkijkt ben je alleen nog vader en moeder en wordt het gevoel ook nog elkaars geliefde te zijn steeds verder naar de achtergrond gedrukt.

Doe een beetje moeite voor je seksleven

Kortom, je zal moeite moeten doen om je seksleven op een acceptabel niveau te houden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar misschien dat de onderstaande zeven tips je in ieder geval een eindje op weg kunnen helpen.

  1. Maak van seks een prioriteit. Het voeden van je kinderen is (als het goed is) een prioriteit. Dat moet gewoon. Probeer samen op dezelfde manier naar seks te kijken. Dat klinkt niet erg romantisch en dat is het misschien ook niet. Maar zet je ’s avonds eens over die vermoeidheid heen. Als je elkaar kust en streelt en de opwinding in elkaar wakker maakt doet het er niet meer toe dat het een ‘moetje’ is en hoeft de seks niet minder fijn te zijn.
  2. Vind een tijdstip dat werkt. Vrijen in de vroege ochtend, voordat de kinderen wakker worden, kan een heerlijke start van je dag zijn. Of misschien net nadat de kinderen naar bed zijn. De afwas, wassen en opruimen kunnen best eens een keer even wachten (zoals bij de eerste tip gezegd, maak er een prioriteit van). Zijn de kinderen een film aan het kijken? Misschien ook een mooi moment om tijd aan elkaar te besteden.
    Kijk gewoon eens naar hoe je dag verloopt. Hoe druk je het ook hebt, er is altijd wel ergens een gelegenheid, maar maak daar ook gebruik van.
  3. Breng jezelf in de ‘mood’. De knop omzetten van poepluiers, groentehapjes en spelen met de kleine naar seks gaat niet altijd vanzelf. Dwing jezelf aan seks te denken en de zin komt vanzelf. Lukt het je niet om seks in je gedachten te brengen en te houden, kijk dan eens samen een erotische film, lees een erotisch verhaal of breng die keer ter sprake toen jullie zo geweldig lekker gevreeën hebben.
  4. Ga samen onder de douche. Elkaars natte, naakte lichaam voelen onderde douche zou bij beiden toch iets los moeten maken. Dit kan ook ’s avonds goed werken voor je naar bed gaat. Je wekt het verlangen in elkaar op en een douche kan ook tijdelijk de vermoeidheid verdrijven.
  5. Heb er vrede mee dat jullie seksuele escapades onderbroken kunnen worden. Je bent met elkaar bezig en de baby begint te huilen. Je kan proberen het gehuil te negeren, maar dat lukt je toch niet, dus je gaat toch maar even kijken en troost hem of haar. Probeer een dergelijke onderbreking niet als afstel, maar als uitstel te zien. Uitstel kan het verlangen juist alleen maar meer aanwakkeren.
  6. Neem het initiatief voor je naar bed gaat. Als je eenmaal op bed ligt is het erg verleidelijk om direct je ogen te sluiten en te gaan slapen. Streel en kus de ander terwijl je je samen klaar maakt om naar bed te gaan en wacht er niet mee tot je in bed ligt.
  7. Zijn er dagen dat je allebei werkt en je kinderen naar school of het kinderdagverblijf zijn? Spreek ’s ochtends af dat je allebei stopt vandaag, zodat je samen een paar uurtjes hebt voor de kinderen naar huis komen of opgehaald moeten worden. Stuur de ander tijdens de werkdag wat prikkelende berichtjes. Wedden dat je gek van verlangen naar huis rijdt.

Reageer op dit artikel